Vilken härlig Hallstaviksdag det blev, tack till alla deltagare, sponsorer och besökare!

(Nu laddar vi för nästa års Hallstaviksdag, den 5 september 2020)

Precis som vanligt fanns där en skördemarknad med fantastiska lokalproducerade produkter, honung, grönsaker, lammkött, kaninkött, bullar, kakor och bröd. I år fanns producenterna utspridda på torget vilket många var nöjda med. På parkeringen utanför Gallerian fanns en spännande utställning om rysshärjningarna som plågade Roslagen för 300 år sedan.

Fritidsgården Gallerian firade 10-årsjubileum och hade slagit på stort med aktiviteter både ute och inne, bland annat kunde man försöka rida på en rodeotjur eller utmana någon kompis i nattduellen a la Mästarnas mästare. De räknade till 1068 besökare, fantastiskt!

På scenen framträdde våra lokala förmågor och i år blev det så många att vi fick förlänga speltiden något. Även scenen hade bytt plats och var nu placerad längst ner på parkeringen mellan Coop och Folkets Hus, en väldigt bra plats för en scen. Överlag fungerade det nya torget mycket bra för en aktivitet som Hallstaviksdagen, större ytor för utställare och en plats som gjord för en scen med publik framför. När Nano klev upp på scenen var alla sittplatser upptagna och mobilerna högt över allas huvuden för att filma händelsen. Nano bjöd på sig själv och berättade om sin uppväxt och vad musiken betytt för honom. Och när han sjöng sin låt Hold on så var alla med och sjöng.

Bakom scenen såg man korgen i Hallstaviks Schakts lyftkran åka upp och ner med besökare som ville se den magnifika utsikten från sextio meters höjd. Kön ringlade lång hela dagen och det var nog ett av de mest populära inslagen på Hallstaviksdagen.

Nytt för i år var en käpphästtävling som Hallstaviks Ryttarförening ordnade i samarbete med Roslagens Sparbank. Det fanns käpphästar att låna för den som inte hade med sig en egen och det var många barn som var med och tävlade i olika klasser. Lägre hopphinder för de yngre och högre med svårare bana för de äldre. Käpphästhoppning är en mycket populär sport så det lär vi få se mer av framöver.

Överlag var det en mycket lyckad Hallstaviksdag med många besökare och massor av aktiviteter, mat och tävlingar. Hallstaviksloppet är numera en tradition där de minsta springer på centrumtorget tillsammans med fåret Shaun och de äldre springer ner till dammluckorna eller ännu längre beroende på form och lust.

Det här var elfte året som Hallstaviksdagen arrangeras och evenemanget växer år från år vilket är jättekul och visar på ett engagemang för bygden. Det här gör vi Hallstaviks- och Häveröbor för att stärka oss själva och visa att det visst finns massor här. Här finns framtidstro och livsglädje!

Stort tack till våra sponsorer som gör denna dag möjlig!

 

Privatpersoner